Shoot

Voor en Na

In deze blog laat ik aan de hand van 2 voorbeelden zien hoe een foto eruit ziet na een bewerking in Adobe Lightroom en Photoshop
VOOR BEWERKING

Vandaag deel ik een paar VOOR en NA foto’s met jullie. Als ik een paard of paarden fotografeer, dan is het fijn als ze een fotohalster dragen zodat het makkelijk te verwijderen is. Ook trek ik de foto meestal recht en pas eventueel een paar kleuren aan. Dit is heel persoonlijk. De één zal het teveel vinden en een ander zal dit wel mooi vinden.

Ik start meestal in Lightroom en ga daarna naar Photoshop. In photoshop kan ik het halster wegshoppen en ook nog wat vuiltjes wegwerken.

NA BEWERKING
VOOR BEWERKING

Hier deel ik nog een foto met jullie. Bovenstaand is voor de bewerking in Lightroom en Photoshop. Je ziet dat de lucht heel uitgebeten is. Het was een prachtige avond in april in Portugal. Deze foto’s zijn gemaakt tijdens een fotoreis van een aantal dagen. We hebben toen een aantal Lusitano stoeterijen bezocht. Bij deze foto heb ik een lucht toegevoegd aan de foto. En ook de hand van de begeleider en het halster weggewerkt.

NA BEWERKING

Photoshop heb ik geleerd door een aantal cursussen online te volgen. Het programma is zo uitgebreid met zoveel mogelijkheden, dat je daar wel even de weg in moet vinden. Het is ook vaak een kwestie van doen.

Wil je ook een mooie shoot? vind hier meer info!

meer shoots

Hieronder lees je nog meer over de shoots, die ik de afgelopen tijd gemaakt heb.