Over mij

hallo, ik ben Petra

getrouwd met Theo. Moeder van drie volwassen kinderen en oma van twee kleinkinderen.Wij wonen in Leerdam, klein stadje aan het riviertje de Linge. 

Oorspronkelijk kom ik uit de buurt van Leiden, maar zijn in de jaren 90 met ons jonge gezin naar Leerdam verhuisd. Hier in de Vijfheerenlanden aan de rand van de prachtige Betuwe voel ik me helemaal thuis. Naast de fotografie ben ik ook nog twee dagen in de week werkzaam bij een tandartsenpraktijk in Houten, waar ik dan de receptie voor mijn rekening neem.

Door met andere fotografen mee te lopen en nog meer cursussen te volgen, heb ik veel geleerd en blijf ik leren. Ik ben tot de ontdekking gekomen waar mijn passie ligt: het fotograferen van mensen, van kinderen (gezinnen), koppels en de liefde vastleggen tussen mens en dier.

Toen ik de Praktica in handen gedrukt kreeg, had ik nooit verwacht jaren later als professioneel fotograaf aan de slag te gaan en het echt in de praktijk te brengen. Niet meer met de Praktica hoor: tegenwoordig gebruik ik een Canon 6D mark II en de Sony 7 III.

Meet The Founder

petra van der weiden

Tijdens mijn middelbare beroepsopleiding kreeg ik als bijvak fotografie, compleet met een eigen Praktica spiegelrefelxcamera. Dat heeft bij mij de liefde voor de fotografie aangewakkerd, maar ik had destijds nooit het idee om er mijn beroep van te maken.

Fotograferen deed ik tijdens vakanties en nog veel meer na de geboorte van onze drie kinderen. Pas jaren later, na de opkomst van de digitale camera, ben ik me pas echt gaan storten in de fotografie. Ik begon met het volgen van cursussen en heb een paar jaar geleden ook een fotografieopleiding afgerond.

Fotografie

Mijn passie

Fotografie is al vele jaren mijn passie. Mooie lichte foto’s maken met natuurlijk licht van gezinnen, kinderen, koppels in welke samenstelling dan ook, maar ook heel romantische portretten van paarden. Kijk voor meer informatie van de fotoshoots op deze site. In mijn portfolio zijn er voorbeelden te vinden van mijn werk.

wat anderen zeggen

Hoe omschrijven andere mij? Rustig, vriendelijk, sociaal, zachtaardig, hulpvaardig en een doorzetter.

Maar als ik daar dan zelf nog iets aan toe wil voegen, dan kan ik zeggen, dat ik toch ook wel in ben voor gekkigheid en veel lol maken. Want dat is in de fotografie toch ook wat de sfeer brengt.

Mijn missie

Ik wil heel graag dat als jullie thuiskomen, jullie nog napraten over de gezellige shoot die jullie gehad hebben.

Jullie compleet op je gemak

Tijdens de fotoshoot probeer ik je op je gemak te stellen zodat we met elkaar veel mooie foto's kunnen gaan maken. Ik wil je op de foto zetten zoals je bent. Soms pas ik kleine details aan voor het perfecte plaatje. Zorg er verder voor dat je geniet en dat je relaxt bent.

Ontspannen op de foto

Tijdens de fotoshoot ga ik jullie begeleiden. Maak je dan ook vooral niet druk hoe je op de foto moet staan. Hierin ga ik je/jullie begeleiden. Maak je ook niet druk over de poses, ik zorg ervoor dat het allemaal goed komt, dus vertrouw op mij. Ik zal aangeven als kleding niet helemaal goed zit of het plukje haar dat niet goed zit.

2927
Zwangerschapsshoot in Heusden